150 yıllık sütlü tatlıcılık ve dondurmacılık geleneğinden gelen Kargılı ailesinin üç ferdi Vahdettin, Kenan ve Fuat Kargılı tarafından kurulan Kanaat Lokantası 55 personeli, 220 kişilik kapasitesi, her gün taze olarak üretilen 100-120 çeşit tatlısıyla, zeytinyağlısıyla, sıcak yemekleriyle, dondurmasıyla, yoğurduyla İstanbullu’ya hizmet vermektedir. Hizmet alanı sadece 400 kişilik sandalye sayısıyla sınırlı olmayıp, 1970’lerden itibaren geliştirdikleri paketleme teknikleriyle bu nadide mutfağı evlere, işyerlerine taşıyarak müşteri yelpazesini genişletmişlerdir. Tezgahında pişen yemeği aynı kalitede toplu olarak davetlere, resepsiyonlara, mevlitlere taşıyabilmektedirler. Toplumumuzda çalışan bayan sayısının artmasıyla, her akşam evde ne pişireceğim derdine düşen bayanların derdine paket servisiyle çare olmaktadır. Bugün gerek paket gerek de toplu yemek dağıtımı Kanaat Lokantası’nın işleyişinin önemli bir bölümünü teşkil eder olmuştur. Bir aile geleneğiyle yönetilen Kanaat Lokantası’nda gerek üretim, gerek satın alma gerekse de servisin başında muhakkak aileden bir kişi bulunmaktadır. Artık bir okul olarak kabul edilen mutfakta çalışanlar burada yetiştirilmekte ve buradan emekli olmaktadırlar. Halen 40’ar senelik ustalar mutfakta ve serviste hizmet vermektedirler.İdarede de halen aileden yeni nesil eski neslin yanında hizmet vermektedir. Bu aile geleneğinin belli başlı prensipleri şunlardır: İyi malzeme nerede, hangi fiyata olursa olsun o temin edilip kullanılacaktır. O malzemenin yokluğunda kesinlikle onun ikinci kalite ikamesi kullanılmayacak gerekirse o ürün üretilmeyecektir. Fiyatlar halkın her kesiminin alım gücüne göre belirlenmelidir. Fahiş fiyatlar uygulayarak tek bir zümreye hizmet halka hizmet değildir. Bugün bir öğle yemek servisinde lokantada sanatçısından bakanına, şoföründen manava geniş bir yelpazeye rastlayabilmek bu ilkenin kanıtıdır. Osmanlı-Türk mutfağının kaybolmakta olan değerlerini bulup onları halka sunmaktır.